0232.237.686

0332.401.334

SC GLISSANDO SRL

SERVICII

 

Profilaxie

Poti preveni problemele dentare respectand controalele periodice si prezentandu-te la medicul dentist inca de la primele simptome ale bolii (disconfort la rece sau dulce, sangerari gingivale).

In cadrul controalelor regulate (la un interval de aproximativ 6 luni), medicul dentist va constata starea dintilor, a gingiilor si a intregii cavitati bucale.

De asemenea, ti se vor efectua periajul profesional si detartrajul, obligatorii de realizat o data pe an. Daca se va constata prezenta unei carii, aceasta va fi tratata inca din fazele incipiente. In cabinetul nostru se aplica principiul tehnicilor minim invazive, prin utilizarea echipamentului fluid-abrasion (Aquacut) astfel incat leziunile dentare vor fi abordate inca din primele faze de dezvoltare, pentru a stopa evolutia acestora.

Este un dispozitiv pentru profilaxia dentara , care utilizeaza apa , aer si pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a indeparta petele, placa si depozitele moi de pe suprafetele dintilor. Datorita pulberii usor abrazive de bicarbonat, se realizeaza in acelasi timp si lustruirea suprafetelor igienizate.

Dispozitivul Air Flow da rezultate spectaculoase in indepartarea tartrului nicotinic. Este, de asemenea, foarte util pentru curatarea eficienta a lucrarilor fixe, in cadrul igienizarii periodice (detartrajului).

Procedurile sunt lispite de riscuri si nu au efecte secundare de nici un fel asupra gingiilor sau dintilor dumneavoastra.

Aquacut air-flow – dispozitiv pentru profilaxia dentara, care utilizeaza apa, aer si pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a indeparta petele, placa bacteriana si depozitele moi de pe suprafetele dintilor.

Radiologie si imagistica dentara

Aproape toate tratamentele stomatologice presupun efectuarea unei radiografii dentare pentru a ne indica atat problemele initiale cat si succesul rezultatului final. In acest sens, cabinetul nostru dispune de un aparat roentgen pentru radiografii intraorale X-MIND DC care este monat direct la unitul stomatologic (pacientul nu trebuie sa se mai deplaseze intr-o alta locatie). Aparatul roentgen este utilizat cu un sistem digital de procesare a radiografiilor DIGORA OPTIME. Sistemul cu placi imagine din fosfor DIGORA OPTIME permire obtinerea radiografiei in termen de 5 secunde, vizualizarea acesteia pe monitorul unui calculator, stocarea, transmiterea si prelucrarea acesteia. Radiologia digitala scade doza de radiatii incasata de pacient, cu pana la 75% decat in cazul radiologiei conventionale (radiografii clasice pe film procesat chimic). La fiecare expunere la radiatii pacientul va purta un echipament de protectie din plumb cu guler pentru tiroida. Camere intraorale Sopro Aparatul foto Canon

Odontoterapie

Caria dentara este o leziune distructiva a tesutului dentar. In fazele incipiente, ea nu poate fi observata decat de medicul dentist. Atunci cand leziunea carioasa e observata de catre pacient, caria este deja mult avansata. Cu cat caria este surprinsa in stadiul incipient cu atat tratamentul e mai simplu, costurile sunt reduse si necesita o singura sedinta. Tratamentul urmareste indepartarea tesuturilor dentare afectate, protectia tesuturilor sanatoase si reconstructia dintelui (“plomba”). Leziunile dentare de natură carioasă, cât şi necarioasă (eroziuni) cu lipsă de substanţă beneficiază de tratament adecvat, prin metode moderne. Pentru obturaţii („plombe”), utilizăm o gamă largă de materiale stomatologice, capabile să confere rezistenţă, funţionalitate şi estetică (la culoarea dintelui) dintelui, cu un minim de sacrificiu al ţesuturilor dentare. Leziunile carioase surprinse in stadiul incipient pot fi tratate prin metode minim invazive prin utilizarea tehnicii water-fluid-abrasion (AQUA CUT). Avantajele acestei tehnici constau in: – indepartarea doar a tesuturilor dentare afectate de leziunea carioasa;i – indepartarea disconfortului creat de freze prin vibratii, incalzire si miros neplacut.

Endodontie

Este specialitatea care se ocupa de diagnosticarea bolilor nervului dentar si tratamentul acestora. De cele mai multe ori, prin tratamentul afectiunilor nervului se intelege chiar indepartarea acestuia si obturarea spatiului endodontic. Tratamentul endodontic presupune urmatoarele etape: – realizarea testelor de vitalitate, care ne ajuta sa stabilim cu exactitate un diagnostic, si, bineinteles, procedura terapeutica; – efectuarea radiografiilor pentru a stabili: lungimea si numarul radacinilor, canalele accesorii, daca a fost sau nu afectat si osul alveolar; – tratamentele endodontice se realizeaza sub izolare cu diga astfel incat canalele sterilizate in timpul tratamentului sa nu fie contaminate cu bacteriile din saliva; – determinarea lungimii canalelor radiculare se realizeaza cu ajutorul unui apex-locator – RAYPEX 5; – tratamentul mecanic al canalelor (largirea canalelor) se efectueaza cu ajutorul micromotorului VDW Silver si VDW Silver Reciproc, cu ace din nichel-titan (de calitate superioara, cu un grad crescut de elasticitate). – dupa obturarea definitiva a canalelor radiculare se efectueaza radiografia de control pentru confirmarea corectitudinii tratamentului. Uneori, pot fi necesare radiografii la un interval de 6-8 luni pentru a verifica raspunsul organismului si evolutia eventualelor leziuni.

Chirurgie dento-alveolara

Chirurgia dento-alveolara presupune efectuarea unor manopere chirugicale incepand cu extractia dentara si continuand cu:

– rezectia apicala (extirparea granuloamelor dentare) – piezo-chirurgie;

– odontectomia (extractia unui dinte intraosos, care nu a erupt normal);

– regularizarea crestei dento-alveolare in scop protetic;

– aplicarea de implante dentare in creasta dento-alveolara prin metode minim invazive;

– realizarea gingivectomiilor in scop protetic cu laser (Velopex), stimuland vindecarea prin cicatrizare.

De asemena toate interventiile chirurgicale se realizeaza cu ajutorul echipamentului ultrasonic pentru chirurgie osoasa PIEZOTOME, interventiile devenind astfel minim invazive.

Diferite etape chirurgicale pot fi verificate radiologic intraoperator.

 

Implantologie

Implantul dentar este o radacina dentara artificiala fabricata din titan pe care medicul dentist o introduce in osul mandibular/maxilar in scopul de a sustine ulterior o lucrare dentara fixa sau o proteza dentara. Implanturile dentare se recomanda persoanelor care si-au pierdut unul sau mai multi dinti in urma extractiilor, in urma unei boli parodontale, a unui accident sau din orice alt motiv. Tratamentul cu implant dentar este realizat in doua etape: 1) Etapa chirurgicala – inserarea implatului in os urmata la 3-6 luni (timp necesar osteointegrarii implantului) de 2) Etapa protetica – realizarea lucrarii protetice fixe sau a protezei dentare pe implantul/implanturile inserate. Implantul dentar ofera o metoda de tratament moderna a edentatiilor iar beneficiile utilizarii lui sunt: – mentinerea integritatii dintilor vecini zonei edentate nefiind necesara implicarea acestora in viitoarea lucrare protetica ca in cazul lucrarilor clasice; – mentinerea osului in zona edentata care nestimulat prin prezenta dintilor se atrofiaza si pot chiar sa apara deformari faciale; – ofera o alternativa la protezele dentare sau stabilizarea acestora la pacientii edentati total. Titanul este un metal foarte bine tolerat de corpul uman, acesta este principalul material din care sunt confectionate implanturile, fiind biocompatibil.

Tratament cu LASER

Perio – sterlizarea pungilor parodontale

Endo – sterlizarea canaelor radiculare

Albire

Chirurgie buco gingivala

 

Parodontologie

Paradontologia tratează afecțiunile țesuturilor ce susțin dinții (osul alveolar, ligamentul parodontal si gingia marginala libera). Afecțiunile parodontale atacă aceste tesuturi cauzând rezorbtia osoasa, scaderea implantarii dintelui, mobilitatea dintelui si retragerea gingiei, toate acestea putand duce in timp la pierderea dintelui.

Afecțiunile parodontale sunt clasificate în funcție de severitate: gingivita și parodontopatia. Gingivita este o formă mai ușoară, reversibilă a afecțiunilor parodontale. Prin agravare, gingivita duce la parodontită.

Factori care pot crește riscul dezvoltării afecțiunilor parodontale:

– igiena deficitară (placă bacteriană, tartru);

– fumatul;

– anumite boli generale precum diabetul;

– medicamente precum steroizii, unele tipuri de pastile anti-epilepsie, anti-cancer, contraceptive orale.

Semne de atenționare:

– gingiile care sângerează ușor la periaj, gingii inflamate;

– gingii detasate de dinți;

– respirație urât mirositoare constant.

Este posibil să suferi de afecțiuni parodontale chiar dacă aceste semne nu se manifestă.

Protetica

In cadrul cabinetului realizam:

– lucrari metalo-acrilice;

– proteze acrilice si scheletate;

– lucrari protetice din portelan, pe suport metalic;

– lucrari protetice din portelan, pe suport din zirconiu;

– lucrari pe implanturi dentare, atat fixe cat si mobile.

Tehnica si recomandari:

Cand un dinte are o distructie carioasa prea mare, el trebuie acoperit cu o coroana dentara ca sa poata rezista in continuare la presiunea masticatorie. Coroanele ceramice cu suport din zirconiu reprezinta cea mai moderna tehnologie existenta in prezent. Lipsa interiorului metalic asigura astfel un aspect identic cu cel al dintilor naturali.

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti lasa un loc liber pe arcada si poate produce tulburari fizionomice, fonetice si masticatorii, tulburari care pot determina afectiuni parodontale, articulare sau digestive. In momentul in care exista dinti lipsa se apeleaza la lucrari protetice (punti dentare) sau la reconstructia prin coroane pe implant. Pentru rezultate estetice deosebite se pot folosi bonturi aplicate pe implant, realizate de asemenea din zirconiu.